Cherokee SRT8 Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Concerned if my engine was damaged as it seems to be burning oil. There is no unusual noises, smoke, etc. never even got a warning.
I'm using the Pennzoil 0w40 with the SRT8 logo on the box. Should I be concerned that the engine is damaged as it was running short of oil for some time? It has 114K miles. Also, no check engine light is present.
 

·
Registered
Joined
·
43 Posts
I would not think so
If im not mistaken the 6.1 take 7 qrts. So although not good I would not think you damaged it


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #3 ·
I would not think so
If im not mistaken the 6.1 take 7 qrts. So although not good I would not think you damaged it


Sent from my iPhone using Tapatalk
The remaining oil does not seem to be burnt. I put in the missing the 3 quarts and have been driving it spiritly to see if anything shakes out. It does seem normal. I'm going to see my mechanic in the near future and have it checked just to be sure.
 

·
Registered
Joined
·
43 Posts
I’m stumped ? What’s he gonna check? How fast he can do a 0-60. Your good.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Your right, I'm going to leave it be as life is too short. I just was a bit nervous as my other muscle car which is even older doesn't even burn an ounce of oil over thousands of miles. Thank you..
 
1 - 5 of 5 Posts
Top