WOT RPM's get stuck at 4K! - Cherokee SRT8 Forum

Auto Insurance

Go Back   Cherokee SRT8 Forum > WK1 Jeep Grand Cherokee SRT8 Discussion (2006-2010) > WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service

WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service If you are having some problems with your Jeep Grand Cherokee SRT8 and need assistance in troubleshooting and diagnosing the problem, this is the proper place to discuss it. Were you treated fairly or poorly at a dealer? Warranty issues? Let us know.

CherokeeSRT8.com is the premier Jeep Cherokee Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-25-2013, 07:41 AM
Btelander's Avatar
Btelander Btelander is online now
Senior Contributing Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Des Moines Iowa
Posts: 942
Thanks: 56
Thanked 65 Times in 59 Posts
WOT RPM's get stuck at 4K!

Good Morning Everyone-

I decided to post because this senario has happen to me a few times now. Anyways, sometimes when I'm driving at 70-80mph and I floor it the tranny will get stuck at 4K RPM's until I let off the gas.

Any help will be greatly appreciated!

Brian
__________________
2009 BRILLIANT BLACK JEEP SRT8-HHP Forged 6.1 / Stage II Cam / Vortech / OBX Headers / Magnaflow Catback-reso delete /SHR/ FTI/ ATI / R1 Concepts Crossed/Slotted / Eibach Springs / 6k HID lows/fogs / Rear LED's / TLS Rear Harness / Motivos 275/315

2014 BRILLIANT BLACK JEEP SUMMIT

Brian
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-25-2013, 09:08 AM
hotrodcalvert's Avatar
hotrodcalvert hotrodcalvert is offline
Premium Member
Premium Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Paducah, KY
Posts: 908
Thanks: 432
Thanked 156 Times in 132 Posts
This has happened to me before, ended up being a corrupted TCM, I would be getting on the interstate or something along those lines, and as I would toe into the throttle or floor it, the truck would absolutely refuse to pick up any faster, I figured this out after I took it to the dealer and had it reflashed, after that, it ran like a beast, but then went right back to doing it again, had it done again, and just like before, ran good for a little bit, but messed up again, so that could potentially be your problem perhaps, hope this helps.
__________________
Colby

The "Silver Bullet" ---- 2006 Jeep SRT8 - Gone but definitely not forgotten
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-25-2013, 09:14 AM
Btelander's Avatar
Btelander Btelander is online now
Senior Contributing Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Des Moines Iowa
Posts: 942
Thanks: 56
Thanked 65 Times in 59 Posts
Hopefully others will chime in- you think I should start by getting the TCM reflashed?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-25-2013, 09:15 AM
Btelander's Avatar
Btelander Btelander is online now
Senior Contributing Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Des Moines Iowa
Posts: 942
Thanks: 56
Thanked 65 Times in 59 Posts
Also, my Jeep is an 09 and in stick mode I need to manually shift. The TCM doesnt look like its aftermarket but who knows.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-25-2013, 09:53 AM
Knuckles's Avatar
Knuckles Knuckles is offline
Straight Up Beast SON!!!
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicagorilla!!
Posts: 16,552
Thanks: 2,497
Thanked 1,012 Times in 831 Posts
Try resetting the adaptives on your TCM via the Trinity or Predator and then take the jeep for a ride... Did this just just start to happen or have you just done some work on the jeep and this popped up after that?
__________________
Knuckles
Mods: Bwoody CAI/FRI Lil boy Cam/ SW Headers/CORSA exhaust/SLP UD Pulley/Black Ops Autoworks Ported Intake Manny/90MM TB/ Johan aka Diablotoona Custom Tune
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-25-2013, 10:09 AM
Btelander's Avatar
Btelander Btelander is online now
Senior Contributing Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Des Moines Iowa
Posts: 942
Thanks: 56
Thanked 65 Times in 59 Posts
Quote:
Originally Posted by Knuckles View Post
Try resetting the adaptives on your TCM via the Trinity or Predator and then take the jeep for a ride... Did this just just start to happen or have you just done some work on the jeep and this popped up after that?
It only happens at higher speeds and honestly, I dont drive my Jeep a whole lot. I have had my jeep for 8 months now, for 4 months of that it had been sitting in the shop. I have noticed this senario occuring ever since my rebuilt motor was installed. If I remember correctly, last month I tried to reset the TCM adaptives with my predator.


Again, this does not occur all the time.

Last edited by Btelander; 01-25-2013 at 10:13 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-25-2013, 12:31 PM
hotrodcalvert's Avatar
hotrodcalvert hotrodcalvert is offline
Premium Member
Premium Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Paducah, KY
Posts: 908
Thanks: 432
Thanked 156 Times in 132 Posts
Hmmm if its an 09 and you have to manually shift it when its in autostick mode, that doesnt sound correct, cause youre truck is supposed to have the egs53 tcm module in it, which automatically shifts when redline is hit in gears, i have an 06, which has the egs52 module in it, which DOESN'T shift when in autostick, so I had it reflashed to an 07+, so now it does, so if possible, I'd start with the adaptives like Knuckles said, after that, I'd look at a reflash potentially, look on the TCM and see what model it is, if you can.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-25-2013, 07:19 PM
WIPLASH's Avatar
WIPLASH WIPLASH is offline
Elite Contributing Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3,683
Thanks: 325
Thanked 412 Times in 333 Posts
It might be a tune issue. Or the jeep is going into Limp mode trying to pretect itself.
What was done to your Jeep?
__________________

www.dingsracing.com
I'm gettting frustrated with modding
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 01-25-2013, 07:56 PM
Btelander's Avatar
Btelander Btelander is online now
Senior Contributing Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Des Moines Iowa
Posts: 942
Thanks: 56
Thanked 65 Times in 59 Posts
Quote:
Originally Posted by yungsrt View Post
It might be a tune issue. Or the jeep is going into Limp mode trying to pretect itself.
What was done to your Jeep?
Check my signature
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 02-14-2013, 01:05 PM
Btelander's Avatar
Btelander Btelander is online now
Senior Contributing Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Des Moines Iowa
Posts: 942
Thanks: 56
Thanked 65 Times in 59 Posts
Johan has made revisions but I'm still hitting the reve limit if I mash the as past 30 MPH. Other suggestions? Rev limit is currently set at 6650. Should I start with reflashing my TCM?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Cherokee SRT8 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shuddering RPM's on Start 6.1_Toboggan WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 7 10-03-2011 03:33 PM
What's your RPM's @ 80mph? SemperSRT8 WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 18 01-09-2011 01:23 PM
RPM's racing srt8brklyn WK1 SRT8 General Discussion 4 09-08-2009 10:35 PM
RPM's running high at 80mph Twin WK1 SRT8 General Discussion 27 05-19-2009 08:41 AM
High RPM's Andre3000 WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 3 08-26-2006 12:57 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -6. The time now is 07:53 AM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
© AutoGuide