Feels like Engine is Cutting Cylinder(s) - Page 2 - Cherokee SRT8 Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Go Back   Cherokee SRT8 Forum > WK1 Jeep Grand Cherokee SRT8 Discussion (2006-2010) > WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service

WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service If you are having some problems with your Jeep Grand Cherokee SRT8 and need assistance in troubleshooting and diagnosing the problem, this is the proper place to discuss it. Were you treated fairly or poorly at a dealer? Warranty issues? Let us know.

CherokeeSRT8.com is the premier Jeep Cherokee Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 12-09-2012, 05:41 PM
BJB's Avatar
BJB BJB is offline
Lifetime Premium Member
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Wixom, MI
Posts: 3,355
Thanks: 491
Thanked 672 Times in 408 Posts
I'm thinking maybe spark plug gap... I gap mine at .028
__________________
Brian


As for tuning there is only really one qualified tuner and he comes from Jersey....
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #12  
Old 12-09-2012, 05:43 PM
bushmaster3000's Avatar
bushmaster3000 bushmaster3000 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Houston
Posts: 488
Thanks: 6
Thanked 44 Times in 37 Posts
Just stuck the stock ones in for shits, gapped them to .30 still no luck. Even at 3.5K I'm getting sputtering. In both stick and auto.
__________________
~~~~~ Special Thanks to~~~~
Skip at Demon Performance
Bada$$ Tuner Johan!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #13  
Old 12-09-2012, 05:47 PM
bushmaster3000's Avatar
bushmaster3000 bushmaster3000 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Houston
Posts: 488
Thanks: 6
Thanked 44 Times in 37 Posts
Quote:
Originally Posted by Knuckles View Post
When was the last time the jeep was running fine and since then have you done any work to the Jeep?
The jeep sat for about 2 months with me soft driving it about 2 days. Then put the transmission/stall/fuel system in. Just checked the fuel system again. Set my light to come on at 50 psi, never came on. I can watch regulator's gauge and light at the same time in the driveway, light switch is right on the money. It had idle problems before tranny/stall/fuel system in which it felt like it drops a cylinder and then catches back up.

Last edited by bushmaster3000; 12-09-2012 at 07:37 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to bushmaster3000 For This Useful Post:
Knuckles (12-09-2012)
  #14  
Old 12-09-2012, 06:58 PM
DrSheldonCooper's Avatar
DrSheldonCooper DrSheldonCooper is offline
Major Contributing Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Chicago
Posts: 1,192
Thanks: 153
Thanked 228 Times in 164 Posts
Garage
any other codes other than the misfire codes?

maybe a bad TPS?
__________________
Dan
2010 YEEP
Reply With Quote Quick reply to this message
  #15  
Old 12-09-2012, 07:27 PM
bushmaster3000's Avatar
bushmaster3000 bushmaster3000 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Houston
Posts: 488
Thanks: 6
Thanked 44 Times in 37 Posts
Quote:
Originally Posted by DrSheldonCooper View Post
any other codes other than the misfire codes?

maybe a bad TPS?
No misfire codes or any codes for that matter after changing two coils out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #16  
Old 12-09-2012, 08:55 PM
nyjoed's Avatar
nyjoed nyjoed is online now
BLOWN AND WASTEGATED
Premium Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Westchester, N.Y.
Posts: 5,005
Thanks: 339
Thanked 297 Times in 236 Posts
Send a message via Yahoo to nyjoed
Im thinking a bad exhaust manifold gasket? Would explain the tick for sure but not sure about power loss. Maybe torn around the flange fr the corresponding cylinder? Jus a shot in the dark tho


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
__________________
2010 silver Jeep SRT8 W/ opts 1 and 2 W/ performance audio and nav
~PROCHARGER F1A W/ TIAL WASTEGATE~

*FIRST JEEP RUNNING F1-A PROCHARGER W/ WASTEGATE ON STOCK BLOCK*
BROUGHT TO YOU BY DEMON PERFORMANCE AND TRUESTREET PEROFRMACE
Reply With Quote Quick reply to this message
  #17  
Old 12-10-2012, 06:30 AM
bushmaster3000's Avatar
bushmaster3000 bushmaster3000 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Houston
Posts: 488
Thanks: 6
Thanked 44 Times in 37 Posts
Quote:
Originally Posted by nyjoed View Post
Im thinking a bad exhaust manifold gasket? Would explain the tick for sure but not sure about power loss. Maybe torn around the flange fr the corresponding cylinder? Jus a shot in the dark tho


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
I think you clicked the wrong thread
Reply With Quote Quick reply to this message
  #18  
Old 12-10-2012, 06:37 AM
nyjoed's Avatar
nyjoed nyjoed is online now
BLOWN AND WASTEGATED
Premium Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Westchester, N.Y.
Posts: 5,005
Thanks: 339
Thanked 297 Times in 236 Posts
Send a message via Yahoo to nyjoed
Quote:
Originally Posted by bushmaster3000 View Post
I think you clicked the wrong thread
Oh damn ur right lol. I was wondering where my response was in the other thread lol. Thank u


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #19  
Old 12-10-2012, 06:59 AM
bushmaster3000's Avatar
bushmaster3000 bushmaster3000 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Houston
Posts: 488
Thanks: 6
Thanked 44 Times in 37 Posts
Quote:
Originally Posted by nyjoed View Post
Oh damn ur right lol. I was wondering where my response was in the other thread lol. Thank u


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Lol no problem
Reply With Quote Quick reply to this message
  #20  
Old 12-10-2012, 09:08 AM
bushmaster3000's Avatar
bushmaster3000 bushmaster3000 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Houston
Posts: 488
Thanks: 6
Thanked 44 Times in 37 Posts
I also noticed right before the tranny shifts at mid rpms, it sometimes feels like it cuts all cylinders then shifts then kicks in again.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Cherokee SRT8 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Has anyone noticed engine cutting out? Delta Victor WK2 SRT8 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 76 12-03-2011 02:04 PM
Engine cutting out, HELP Jred22 WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 41 12-31-2009 10:10 AM
4*4 cutting top rpm WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 6 11-23-2009 06:22 AM
Engine cutting out Cylinder 8 misfire jdoc7 WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 38 09-18-2009 09:37 PM
cutting cookies in snow=check engine light mandan007 WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 6 12-27-2008 07:29 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -6. The time now is 10:12 AM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
© AutoGuide