TCM problem perhaps? - Page 2 - Cherokee SRT8 Forum

Auto Insurance

» Featured Product
Go Back   Cherokee SRT8 Forum > WK1 Jeep Grand Cherokee SRT8 Discussion (2006-2010) > WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service

WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service If you are having some problems with your Jeep Grand Cherokee SRT8 and need assistance in troubleshooting and diagnosing the problem, this is the proper place to discuss it. Were you treated fairly or poorly at a dealer? Warranty issues? Let us know.

CherokeeSRT8.com is the premier Jeep Cherokee Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 11-06-2012, 06:11 PM
hotrodcalvert's Avatar
hotrodcalvert hotrodcalvert is offline
Premium Member
Premium Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Paducah, KY
Posts: 907
Thanks: 432
Thanked 156 Times in 132 Posts
Yea i was curious about that............does the TCM have to be out of another SRT or what? Thanks for your input sir
__________________
Colby

The "Silver Bullet" ---- 2006 Jeep SRT8 - Gone but definitely not forgotten
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #12  
Old 11-06-2012, 06:31 PM
SPEEDDEMON's Avatar
SPEEDDEMON SPEEDDEMON is offline
Lifetime Premium Member
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Charlotte, North Carolina
Posts: 1,142
Thanks: 379
Thanked 182 Times in 148 Posts
No, but there may be other programming things that may need doing to it, so using one for a jeep srt8 would be the best option. Don't have my notes but I believe if yours is an '06 then use egs52(stock one)/egs53(mopar one and '07 and up) TCM should work with changed axle ratio to 3.73, and when swapping the PCM use P05030062AC formatted for jeep srt8 or reformat yours similarly and reload tune. Other members can chime in to verify the unit numbers.
__________________
2006 JEEP 426 SRT8 "IN TRAINING" ----INFERNO RED[Goodies are always on the way ]
Stage 6 QA1 Adjustable Shocks, Billet Catch Can, AR Long Tube Headers, Paramount Stage II Valve Body, Paramount TCM , Dual Snorkel Volant Cai, Innovate MTX-L Wideband
Speedy's Customized 1-Piece Upper Radiator Hose Setup

If it's Cheap and Reliable it aint Fast
If it's Cheap and Fast it aint Reliable
If it's Fast and Reliable it aint Cheap

Last edited by SPEEDDEMON; 11-06-2012 at 06:53 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #13  
Old 11-06-2012, 06:41 PM
Knuckles's Avatar
Knuckles Knuckles is online now
Straight Up Beast SON!!!
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicagorilla!!
Posts: 16,325
Thanks: 2,344
Thanked 952 Times in 779 Posts
Quote:
Originally Posted by hotrodcalvert View Post
Yea i was curious about that............does the TCM have to be out of another SRT or what? Thanks for your input sir
I would only swap with another Jeep SRT 8 regardless of the year....
__________________
Knuckles
Mods: Bwoody CAI/FRI Lil boy Cam/ SW Headers/CORSA exhaust/SLP UD Pulley/Black Ops Autoworks Ported Intake Manny/90MM TB/ Johan aka Diablotoona Custom Tune
Reply With Quote Quick reply to this message
  #14  
Old 11-06-2012, 08:22 PM
hotrodcalvert's Avatar
hotrodcalvert hotrodcalvert is offline
Premium Member
Premium Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Paducah, KY
Posts: 907
Thanks: 432
Thanked 156 Times in 132 Posts
I understand, im the only one in my area and for many miles unfortunately, so Im out of luck on that attempt.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #15  
Old 11-06-2012, 08:43 PM
hotrodcalvert's Avatar
hotrodcalvert hotrodcalvert is offline
Premium Member
Premium Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Paducah, KY
Posts: 907
Thanks: 432
Thanked 156 Times in 132 Posts
If anybody had one laying around, I would pay for shipping and pay you for your time getting it to the post office, all I wanna do is install it, to see if it is the problem, I would then promptly remove it and send it right back to you.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #16  
Old 11-06-2012, 08:48 PM
Knuckles's Avatar
Knuckles Knuckles is online now
Straight Up Beast SON!!!
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicagorilla!!
Posts: 16,325
Thanks: 2,344
Thanked 952 Times in 779 Posts
Quote:
Originally Posted by hotrodcalvert View Post
I understand, im the only one in my area and for many miles unfortunately, so Im out of luck on that attempt.
Oh I see man.... Damn that sucks......
Reply With Quote Quick reply to this message
  #17  
Old 11-06-2012, 08:51 PM
hotrodcalvert's Avatar
hotrodcalvert hotrodcalvert is offline
Premium Member
Premium Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Paducah, KY
Posts: 907
Thanks: 432
Thanked 156 Times in 132 Posts
Its all good, I'll just do what I can
Reply With Quote Quick reply to this message
  #18  
Old 11-06-2012, 08:54 PM
Knuckles's Avatar
Knuckles Knuckles is online now
Straight Up Beast SON!!!
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicagorilla!!
Posts: 16,325
Thanks: 2,344
Thanked 952 Times in 779 Posts
Quote:
Originally Posted by hotrodcalvert View Post
Its all good, I'll just do what I can
Cool man......
Reply With Quote Quick reply to this message
  #19  
Old 11-06-2012, 08:58 PM
hotrodcalvert's Avatar
hotrodcalvert hotrodcalvert is offline
Premium Member
Premium Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Paducah, KY
Posts: 907
Thanks: 432
Thanked 156 Times in 132 Posts
If you hear of anyone that has a spare one, like from a tranny upgrade and has a new TCM they have installed now, let me know please.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #20  
Old 11-06-2012, 09:57 PM
2quic4u 2quic4u is offline
Senior Contributing Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 503
Thanks: 0
Thanked 14 Times in 13 Posts
i recently had a similar problem with my jeep. i tried pulling out of my street, and when i pressed on the gas, it wouldnt move. i floored it, and it finally reacted, but the second it hit the rev limiter, i hit limp mode. i have the mopar tcm, but i was in regular drive mode. pulled the code and got p0219, engine overspeed. i reloaded my tune and everything has been fine. im guessing weird stuff like this is sort of common at least with the mopar tcm? due to the fact its not meant for our rigs?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Cherokee SRT8 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HID problem :( dirtrcr WK1 Lighting Discussion 9 04-26-2012 10:24 AM
TCM Problem? housemouse100 WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 5 04-25-2012 08:14 AM
Diablo Tuner Problem/tcm Problem SRTB WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 6 08-22-2009 02:28 PM
Big Problem.... frankofiore WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 8 09-05-2008 03:25 PM
I Think I Just May Have A Problem OurZoo WK1 SRT8 General Discussion 29 08-20-2007 03:06 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -6. The time now is 12:42 AM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
© AutoGuide