Wideband help - Page 2 - Cherokee SRT8 Forum

Auto Insurance

Go Back   Cherokee SRT8 Forum > WK1 Jeep Grand Cherokee SRT8 Performance Discussion > WK1 Tuning/CMR/Dyno/DataLogging/Gauges

WK1 Tuning/CMR/Dyno/DataLogging/Gauges This section is for all discussions related to hand held tuners, CMR tuning, Dyno tuning, Data Logging & Gauges.

CherokeeSRT8.com is the premier Jeep Cherokee Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 11-20-2012, 03:31 PM
Untouchable's Avatar
Untouchable Untouchable is online now
Premium Member
Premium Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,997
Thanks: 47
Thanked 513 Times in 306 Posts
I have mine running without a gauge
That being said, I was in the same boat and bought an innovate gauge. You can run both if u want.
Shoot me a pm if anyone is interested in it


Sent from my iPhone using AutoGuide.com Free App
__________________

9.59@143.86

Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to Untouchable For This Useful Post:
Knuckles (11-20-2012)
Sponsored Links
Advertisement
 
  #12  
Old 11-20-2012, 03:41 PM
LAFNGA5's Avatar
LAFNGA5 LAFNGA5 is offline
Major Contributing Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Red Deer, AB Canada
Posts: 1,420
Thanks: 6
Thanked 236 Times in 196 Posts
exact same setup im running right now (trinity with digi key 2.5mm cable and innovate lc-1) only issue i had was instructions had the yellow/brown wire for which sensor use labeled wrong so it was a narrowband until i undid the input wire from brown to yellow.

easy setup and great overall, i use the lc-1 xd-16 in my car with not 1 problem
__________________

2009 Brilliant Black-Powertrain: TTC 6262 Kit, Stage 6 2Step, Demon Fuel, Wavetrac & Axles, Full Paramount Driveline, Jet 180* Stat & Lock Cap, Borla S:Appearance: DC Headlights, Tinted Tails , Smoothed Moldings, Murdered, Black Reps, CF Venom Hood, Venom Green Brake Calipers, Eibachs
10's Best Be Coming
Reply With Quote Quick reply to this message
  #13  
Old 11-20-2012, 03:42 PM
meeper's Avatar
meeper meeper is offline
Elite Contributing Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: West Grove, PA
Posts: 2,756
Thanks: 14
Thanked 235 Times in 203 Posts
I went with the MTXL gauge because didnt want to watch a huge trinity screen all the time to monitor AFR. i can still log the AFR using the digikey cable as well... best of both worlds
Reply With Quote Quick reply to this message
  #14  
Old 11-20-2012, 04:12 PM
Knuckles's Avatar
Knuckles Knuckles is online now
Straight Up Beast SON!!!
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicagorilla!!
Posts: 16,767
Thanks: 2,637
Thanked 1,098 Times in 896 Posts
Quote:
Originally Posted by meeper View Post
I went with the MTXL gauge because didnt want to watch a huge trinity screen all the time to monitor AFR. i can still log the AFR using the digikey cable as well... best of both worlds
Yup my exact thought... I hate the AFR jumping around all the time on the trinity... Thats why I have both a gauge and the trinity for AFR....
__________________
Knuckles
Mods: Bwoody CAI/FRI Lil boy Cam/ SW Headers/CORSA exhaust/SLP UD Pulley/Black Ops Autoworks Ported Intake Manny/90MM TB/ Johan aka Diablotoona Custom Tune
Reply With Quote Quick reply to this message
  #15  
Old 11-20-2012, 04:13 PM
Knuckles's Avatar
Knuckles Knuckles is online now
Straight Up Beast SON!!!
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicagorilla!!
Posts: 16,767
Thanks: 2,637
Thanked 1,098 Times in 896 Posts
Quote:
Originally Posted by Untouchable View Post
I have mine running without a gauge
That being said, I was in the same boat and bought an innovate gauge. You can run both if u want.
Shoot me a pm if anyone is interested in it


Sent from my iPhone using AutoGuide.com Free App
You only running the driver side wideband or are you running the passensger as well bro?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #16  
Old 11-20-2012, 04:15 PM
meeper's Avatar
meeper meeper is offline
Elite Contributing Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: West Grove, PA
Posts: 2,756
Thanks: 14
Thanked 235 Times in 203 Posts
Quote:
Originally Posted by Knuckles View Post
Yup my exact thought... I hate the AFR jumping around all the time on the trinity... Thats why I have both a gauge and the trinity for AFR....
whatever my MTXL says is what the Trinity says. the MTXL is a digital AFR so it jumps around very fast except when under WOT. very accurate piece of equipment.

i heard its best to run AFR on the drivers side with these things
Reply With Quote Quick reply to this message
  #17  
Old 11-20-2012, 04:21 PM
Knuckles's Avatar
Knuckles Knuckles is online now
Straight Up Beast SON!!!
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicagorilla!!
Posts: 16,767
Thanks: 2,637
Thanked 1,098 Times in 896 Posts
Quote:
Originally Posted by meeper View Post
whatever my MTXL says is what the Trinity says. the MTXL is a digital AFR so it jumps around very fast except when under WOT. very accurate piece of equipment.

i heard its best to run AFR on the drivers side with these things
Yeah welll aware the MTX-L is a digital gauge, and I know you can adjust the sample rate of what is outputted from the LC-1. I just like the bigger gauge thats all and like confirmation that my AFR is correct just in case the one wired to the Trinity doe snot look right to me. I know you can also make the gauge you add to your layout on the Trinty bigger if you like... After all whats a 200.00 gauge compared to what I could lose if I have thousands of dollars invested in my Jeep when going ForceInduction... Just my 2 cents bro...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #18  
Old 11-20-2012, 05:45 PM
rconner's Avatar
rconner rconner is offline
Lifetime Premium Member
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 596
Thanks: 69
Thanked 36 Times in 25 Posts
Just got done installing my LC1. As of now my trinity does not have the tables to show the air fuel ration on the screen, diablo is working on that as we speak. BTW I have a WK2. When I bought my LC1 it was only 10 dollars more to add the gauge. I am not sure of the part number. I plan on just using the trinity as my gauge until I put on some kind of forced injection, then I will mount the gauge. Call skip at demon, he will hook you up with the right gauge.

LAFNGAS@TTC, you stated that the yellow and the brown wires were labeled incorrectly. I used the brown wire to hook it up to the trinity... So that is wrong?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #19  
Old 11-20-2012, 06:29 PM
Knuckles's Avatar
Knuckles Knuckles is online now
Straight Up Beast SON!!!
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicagorilla!!
Posts: 16,767
Thanks: 2,637
Thanked 1,098 Times in 896 Posts
Quote:
Originally Posted by rconner View Post
Just got done installing my LC1. As of now my trinity does not have the tables to show the air fuel ration on the screen, diablo is working on that as we speak. BTW I have a WK2. When I bought my LC1 it was only 10 dollars more to add the gauge. I am not sure of the part number. I plan on just using the trinity as my gauge until I put on some kind of forced injection, then I will mount the gauge. Call skip at demon, he will hook you up with the right gauge.

LAFNGAS@TTC, you stated that the yellow and the brown wires were labeled incorrectly. I used the brown wire to hook it up to the trinity... So that is wrong?
Depends on when you bought your LC1 as the older ones use the Brown wire for the wideband... Technically you can use the other wire, but you would have to connect your LC1 to a computer and change the function of that other output on the Innovate software. So instead of doing that people should just choose the one that is identified as the wideband wire...

MTX-L: Uses the Analog 1 (Yellow wire) to simulate a wideband
XD-16/LC1 kit: Uses Analog 2 ( Brown wire) to simulate a wideband.

Last edited by Knuckles; 11-20-2012 at 06:33 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to Knuckles For This Useful Post:
rconner (11-20-2012)
  #20  
Old 11-21-2012, 10:16 AM
chevydillan's Avatar
chevydillan chevydillan is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Las Cruces, New Mexico
Posts: 108
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Quote:
Originally Posted by Knuckles View Post
You only running the driver side wideband or are you running the passensger as well bro?
Just using the drivers side. Are all the innovate gauges basically the same? Do they just differ in looks?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Cherokee SRT8 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anybody put a wideband a/f on a wk2 yet? rconner WK2 SRT8 Tuning/CMR/Dyno/DataLogging/Gauges 3 03-01-2012 09:11 PM
Did I get the right wideband for what I want J&D's SRT's WK1 Tuning/CMR/Dyno/DataLogging/Gauges 5 08-16-2011 06:26 PM
Wideband.....Anyone??? KidItsRandall WK1 Interior/Exterior Visual Modifications 27 05-25-2010 04:00 PM
Help With Wideband Please............. mexicanowed WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 12 01-26-2010 08:08 PM
Oh Boy.... My New Toy! :-) LC-1/XD-16 Wideband Harrison@Stage6 WK1 Tuning/CMR/Dyno/DataLogging/Gauges 39 12-02-2009 06:53 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -6. The time now is 10:58 PM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
© AutoGuide