Service AWD light is on!! Please help - Cherokee SRT8 Forum

Auto Insurance

Go Back   Cherokee SRT8 Forum > WK1 Jeep Grand Cherokee SRT8 Discussion (2006-2010) > WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service

WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service If you are having some problems with your Jeep Grand Cherokee SRT8 and need assistance in troubleshooting and diagnosing the problem, this is the proper place to discuss it. Were you treated fairly or poorly at a dealer? Warranty issues? Let us know.

CherokeeSRT8.com is the premier Jeep Cherokee Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-19-2012, 02:04 PM
jeepman420 jeepman420 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Tx
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Service AWD light is on!! Please help

My service awd light is on. I replaced stock tranny with level ten built tranny and got the tcm reprogrammed and it drove fine with no light on. Well took to fastlane performance to tune and dyno. When I picked the jeep up light was back on and told the tuner and he said might have to reprogrammed again so I did. Drove around for about an hr after leaving the dealer got a bit to eat and turned it back on and the light is back on.. I've talked to the tuner and shop they have no idea said they didn't mess with the tranny. However they did remove my front drive shaft to dyno an unplugged the transfer case but I checked connection and unhooked the battery to try and reset but no luck..
Any insight on this would be greatly appreciated
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-19-2012, 02:56 PM
BJB's Avatar
BJB BJB is offline
Lifetime Premium Member
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Wixom, MI
Posts: 3,500
Thanks: 533
Thanked 762 Times in 467 Posts
Who reprogrammed the TCM and with what?? What is a level ten trans??

Why would they remove the front driveshaft when all that is required is to remove the actuator motor?

Is this the first Jeep they tuned??

Did you go to Hennessy???
__________________
Brian


As for tuning there is only really one qualified tuner and he comes from Jersey....
Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to BJB For This Useful Post:
Tim H Calgary (11-26-2012)
  #3  
Old 11-19-2012, 03:01 PM
jeepman420 jeepman420 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Tx
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Level ten performance transmission in New jersey

Fastlane performance said they have tuned a bunch and the tuner that works for them said he use to work for hennessey..
No I didn't hennessey is a ****ing joke and wouldn't help me with prior shit
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-19-2012, 03:56 PM
bushmaster3000's Avatar
bushmaster3000 bushmaster3000 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Houston
Posts: 487
Thanks: 6
Thanked 44 Times in 37 Posts
I know when I forgot to plug in the transfer case wiring after installing my transmission this was instantly on my dash. Double check that no wires were pulled out or cut and make sure its snapped all the way in. Mine was a very very tight fight. Check the fluid as well. And I hate to ask...but did they put the front driveshaft back in? I'm with BJB, not sure why they removed the driveshaft and not the motor. Its probably not as big of a deal as the real axle, but I would make sure they installed the front driveshaft in the same orientation as it came out...because of balancing.
__________________
~~~~~ Special Thanks to~~~~
Skip at Demon Performance
Bada$$ Tuner Johan!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-19-2012, 04:03 PM
jeepman420 jeepman420 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Tx
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yes driveshaft is on.If the orientation is off would it cause the this problem?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-19-2012, 04:47 PM
bushmaster3000's Avatar
bushmaster3000 bushmaster3000 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Houston
Posts: 487
Thanks: 6
Thanked 44 Times in 37 Posts
I dont think it would turn a light on.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 11-26-2012, 01:44 PM
jeepman420 jeepman420 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Tx
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
So I took it to the dealer and come to find out my TC is burnt up..and from the research I've done the TC motor has to be unplugged and or removed. I didn't have any problem before I took to get tuned..so did the shop cause this because they didn't unplug or remove motor because I watched them they did neither.???? Only removed front driveshaft.. Now they used a diablo tuner and I donno if the ESP was off..
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 11-26-2012, 01:47 PM
jeepman420 jeepman420 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Tx
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
And I saw in my first post I said they unplugged ..typo*** they did NOT unplug
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 11-26-2012, 02:01 PM
Tim H Calgary's Avatar
Tim H Calgary Tim H Calgary is offline
Post whoring since 2011
Premium Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,579
Thanks: 638
Thanked 324 Times in 245 Posts
I am no expert but if they had the driveshaft out with the t-case motor still in and ESP off that would be a very bad thing. With ESP off its a 50/50 split. I think during normal operating conditions the t-case only engages when it see's slip in the rear wheels.
__________________
PWR 393, Procharged D-1 @ 6 psi.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 11-26-2012, 04:38 PM
jmrice's Avatar
jmrice jmrice is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Upstate SC
Posts: 257
Thanks: 17
Thanked 47 Times in 33 Posts
I had the exact same message and it turned out to be a bad transfer case motor. Had it tested at Arrington and them replaced there. Plugged in a new one and it was good to go!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Cherokee SRT8 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
service awd light jeepsrt8kev WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 6 01-21-2012 12:53 PM
4WD Service Warning Light CGriffin WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 3 11-27-2010 07:07 PM
Getting the Service 4wd System light Squilly D WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 8 09-11-2010 12:14 AM
service 4wd system light grocery gtr WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 4 09-10-2007 05:44 PM
Service 4wd Light NORCAL-SRTGC WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 2 07-31-2007 05:07 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -6. The time now is 10:56 AM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
© AutoGuide