engine cuts off for a split second. - Page 2 - Cherokee SRT8 Forum
WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service If you are having some problems with your Jeep Grand Cherokee SRT8 and need assistance in troubleshooting and diagnosing the problem, this is the proper place to discuss it. Were you treated fairly or poorly at a dealer? Warranty issues? Let us know.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 20 (permalink) Old 12-11-2012, 06:15 PM
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: Down South in Florida
Posts: 17,069
Thanks: 1,704
Thanked 2,890 Times in 1,296 Posts
Garage
What year is the Jeep? Is it like you turned off the key and everything resets or like the engine has a blip?
Harrison@Stage6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 20 (permalink) Old 12-11-2012, 07:27 PM Thread Starter
Senior Member
 
SrtGuy's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Odessa Tx
Posts: 138
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
its a 08 with 59k miles. its like the engine has a blip
SrtGuy is offline  
post #13 of 20 (permalink) Old 12-12-2012, 09:12 PM Thread Starter
Senior Member
 
SrtGuy's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Odessa Tx
Posts: 138
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ok i plugged my programmer in and zero codes.... i really need some help with this guys. i recently changed my spark plugs. and it seems like thats were my problems started? any input would really help guys
SrtGuy is offline  
post #14 of 20 (permalink) Old 12-12-2012, 11:01 PM
Straight Up Beast SON!!!
 
Knuckles's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicagorilla!!
Posts: 17,121
Thanks: 2,910
Thanked 1,229 Times in 992 Posts
Quote:
Originally Posted by SrtGuy View Post
ok i plugged my programmer in and zero codes.... i really need some help with this guys. i recently changed my spark plugs. and it seems like thats were my problems started? any input would really help guys
What are your mods and what did you Gao the plugs at? Also you sure your jot hitting the Rev limiter @ WOT?

Knuckles
Mods: Bwoody CAI/FRI Lil boy Cam/ SW Headers/CORSA exhaust/SLP UD Pulley/Black Ops Autoworks Ported Intake Manny/Built Trans with FTI 3600 stall/ Johan aka Diablotoona Custom Tune
Knuckles is offline  
post #15 of 20 (permalink) Old 12-13-2012, 12:55 PM
Senior Member
 
bushmaster3000's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Houston
Posts: 487
Thanks: 6
Thanked 46 Times in 38 Posts
Quote:
Originally Posted by SrtGuy View Post
ok i plugged my programmer in and zero codes.... i really need some help with this guys. i recently changed my spark plugs. and it seems like thats were my problems started? any input would really help guys
I'm with knuckles, see what the plugs are gaped at. Could definitely see this being a problem. If you don't have a go-no go gauge to check then autozone has them for like 10 bucks. If it still acts up monitor misfires using your trinity. Also see if it has any pending codes.

~~~~~ Special Thanks to~~~~
Skip at Demon Performance
Bada$$ Tuner Johan!
bushmaster3000 is offline  
post #16 of 20 (permalink) Old 12-13-2012, 04:29 PM
Major Contributing Member
 
jumpback's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: So Cal
Posts: 1,849
Thanks: 483
Thanked 176 Times in 167 Posts
Garage
Maybe your loosing traction and the esp is shuttering?
But i would check the gaps on the plugs too

~Jeep SRT8~
jumpback is offline  
post #17 of 20 (permalink) Old 02-06-2013, 08:24 PM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yeah mine did the same thing for the first time.. scared the crap out of me!! pulled out to pass then just bogged for a second then caught again..any idea why??
hussler is offline  
post #18 of 20 (permalink) Old 02-06-2013, 09:44 PM Thread Starter
Senior Member
 
SrtGuy's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Odessa Tx
Posts: 138
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It was the stupid spark plugs....I put the factory plugs back in and problem solved... DO NOT I REPEAT DO NOT!!!! Use bosh platinum 4 plugs for anything!!!! They were the root cause of my problem
SrtGuy is offline  
post #19 of 20 (permalink) Old 02-06-2013, 10:06 PM
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by SrtGuy View Post
It was the stupid spark plugs....I put the factory plugs back in and problem solved... DO NOT I REPEAT DO NOT!!!! Use bosh platinum 4 plugs for anything!!!! They were the root cause of my problem
Thanx SrtGuy!!! I think it still has the factory plugs, I will try change them out though, would I have to Gap them??
hussler is offline  
post #20 of 20 (permalink) Old 02-07-2013, 06:00 AM Thread Starter
Senior Member
 
SrtGuy's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Odessa Tx
Posts: 138
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
No problem.... Gap them to 50
SrtGuy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Cherokee SRT8 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
jeep just cuts out nyjoed WK1 Audio/Video/Nav/UConnect/Electronics 16 11-29-2012 04:07 PM
Looking for a company with DMH low profile cuts in stock Blkoutsrt8 WK1 SRT8 General Discussion 3 06-13-2012 05:05 PM
Dealer techs taking short cuts digi WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 15 10-02-2010 08:34 PM
B&B's split a seam... 12SECUV WK1 SRT8 General Discussion 41 02-20-2007 07:58 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome