"ESP, BAS" Light came on?? - Page 4 - Cherokee SRT8 Forum
WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service If you are having some problems with your Jeep Grand Cherokee SRT8 and need assistance in troubleshooting and diagnosing the problem, this is the proper place to discuss it. Were you treated fairly or poorly at a dealer? Warranty issues? Let us know.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #31 of 39 (permalink) Old 11-09-2011, 06:15 AM
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Schofield Barracks, HI
Posts: 58
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
I was driving to work in my 06 today (light rain) and had the same thing happen. I drove up a bumpy little hill near work and every symbol on the dash lit up and then turned off after a few seconds leaving just the traction control symbol and the ESP/BAS still illuminated. Parked it and shut it off...turned it immediately back on out of curiousity and it was gone. I really hate to take it back to the dealer since its 2 hours away...ugh
srt4eh is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #32 of 39 (permalink) Old 12-09-2011, 06:45 PM
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Pearland, TX
Posts: 890
Thanks: 6
Thanked 90 Times in 69 Posts
i just started to have this problem as well. it has happened to me about 3 times since thanksgiving. im going to the dealer on monday. I talked to my service adviser on the phone and she said normally its just a wheel speed sensor. after reading this thread it sounds like there is still not clear fix for it so we will see i guess. i checked for any codes with the trinity and it says there are none.
Ride4life686 is offline  
post #33 of 39 (permalink) Old 02-26-2012, 05:14 PM
Junior Member
 
torque030's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Jonestown PA
Posts: 15
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
any fix for this yet?
torque030 is offline  
post #34 of 39 (permalink) Old 02-27-2012, 04:58 AM
Lifetime Premium Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Pearland, TX
Posts: 890
Thanks: 6
Thanked 90 Times in 69 Posts
I had a new clock spring put in and it hasn't come back.


Sent from my Autoguide iPad app

2009 JEEP SRT8 FULLY LOADED
BES/HHP 426 STROKER - 6.4L PORT&POLISHED HEADS - STAGE 4 CAM - REAR CROSS MEMBER/ENDLINKSPORT&POLISHED INTAKE MANIFOLD/ARRINGTON 90MM THROTTLE BODY/3000 STALL/INOVATE WIDEBAND/AMERICAN RACING LONGTUBE HEADERS/6K LOWS & FOGS/SOLO/DMH LOW PROFILE E-CUTOUTS/BC COILOVERS/ADDCO SWAYBARS FRONT&REAR/VREDS 275 315/180 THERMOSTAT/LED TAILS/TINTED REAR FOGS/TRINITY/DORMANT BLUE & BLACK POWDER COATING UNDER HOOD AND CALIPERS
==================================================
Tuned by Josh at HHP
552 Max Horsepower - 528 Max Torque

==================================================


Ride4life686 is offline  
post #35 of 39 (permalink) Old 03-01-2012, 01:59 PM
Elite Contributing Member
 
SCAM's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: MARYLAND
Posts: 4,269
Thanks: 22
Thanked 20 Times in 19 Posts
Garage
I have had this problem over 50 times. It used to happen every time I went WOT with my cutouts open. The instant it happened (while I am flying down the highway with the pedal to the metal) my jeep would swerve sideways aggressively. I almost ran off the road at over 100 mph one time... Ever since then I never raced with my cutouts open again, until I got it fixed.

The solution for me was 2 things.
1. Attached turn-down tips onto my cutouts to direct the exhaust flow out the side.
2. Replaced a wheel speed sensor... I found out that a wheel sensor had a hairline crack going down the side of it. Im thinking, hot exhaust gasses blowing on that broken wheel sensor made my awd system go nuts.

Rose City GC SRT8: "You scammed the system, Scam. You are my hero."
R.I.P.
Vortech Supercharger + 30tooth Pulley / FRI Street/Strip Heads / FRI Littleboy Cam / Bwoody ported/polished Intake Maifold / SW Headers 1 7/8" + No Cats + DMH Cutouts / Complete Paramount Performance Driveline / Wavetrac LSD / Stage 6 Fuel Hat / KING Dyno tuned + Other Stuff...
http://www.cardomain.com/ride/382373...herokee/page-1

Last edited by SCAM; 03-01-2012 at 02:01 PM.
SCAM is offline  
post #36 of 39 (permalink) Old 03-01-2012, 05:45 PM
Junior Member
 
torque030's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Jonestown PA
Posts: 15
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
my problem occured right after I put on the predator 93 octane cai tune. does anyone think the predator could be the culprit?
torque030 is offline  
post #37 of 39 (permalink) Old 09-24-2012, 06:59 AM
Senior Contributing Member
 
scrapiron7's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Dripping Springs, TX
Posts: 921
Thanks: 36
Thanked 77 Times in 55 Posts
Garage
Quote:
Originally Posted by Grizz View Post
I know this is an old thread but yesterday my ESP and traction control light came on for no aparent reason on my 08 GC SRT8. I was driving down the highway, lane changed, and it suddenly came on. If I push the ESP button the traction control light (skidding car) will turn off but the ESP light stays on constantly. Any updates from anyone????
Mine did that on Saturday while we were driving. Later on that evening the lights just went off by themself.

2012 Ford Raptor - Oxford White, SCT Tuner, 5-star tuned.
Sold: 2008 Jeep SRT8. Bwoody intake, Diablo Johan tuned.
scrapiron7 is offline  
post #38 of 39 (permalink) Old 11-18-2012, 07:12 PM
Senior Member
 
Next Phase's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 400
Thanks: 35
Thanked 41 Times in 32 Posts
Quote:
Originally Posted by torque030 View Post
my problem occured right after I put on the predator 93 octane cai tune. does anyone think the predator could be the culprit?
Nothing to do with the Predator tune as my 300C SRT8 has had the ESP BAS light come on intermittently... now it looks like it is stuck on after the Cam Position Sensor went bad. (Replaced the CPS, but the ESP BAS light is still on.)

Does anyone know if there is a wheel speed sensor on each corner? I hate all the local dealerships here and have had them mis-diagnose issues in the past.


2015 Challenger Hellcat - Sublime, A8, red belts, NAV
2007 Jeep GC SRT8 - Blackend
2005 300C SRT8 - Silver
2001 Dodge Viper GTS - Race Yellow on 360 Forged
Next Phase is offline  
post #39 of 39 (permalink) Old 11-19-2012, 08:53 AM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 282
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 6 Posts
Mine has done that on occasion we I go up an incline, I'm pretty sure its a loose ABS sensor. It doesn't effect the car at all and the light usually turns off the next time I start it.
WIKDWS6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Cherokee SRT8 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone with 4300K HID's? kramsay1234 WK1 Lighting Discussion 20 02-20-2007 10:38 PM
"Perform Service" light came on Untouchable WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 6 12-15-2006 07:44 AM
Check Engine light just came on twentworth22@hotmail.com WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 3 11-21-2006 04:16 PM
Rear Fog Light Question TXBLU WK1 Interior/Exterior Visual Modifications 11 11-05-2006 08:03 AM
WTF----SES light, no AC and over heating... BLO BY U - TA WK1 Troubleshooting / Problems Discussion / Dealer Service 1 08-21-2006 01:35 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome