headunit lock ups - Cherokee SRT8 Forum
WK2 Audio/Video/Nav/UConnect/Electronics This section is to discuss all topics related to audio, video, UConnect, navigation & electronics.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 42 (permalink) Old 12-18-2012, 07:12 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: WA
Posts: 405
Thanks: 0
Thanked 29 Times in 22 Posts
headunit lock ups

a couple of times recently mu headunit has locked up and the only remedy is to shut the jeep down for a few minutes. usually the sound is just muted while all other functionality appears to work (change audio source, stations, etc). today upon hanging up a call the screen was frozen on the end call page. nothing would clear it accept shutting down jeep and letting the power cut off (which took a few minutes). i was hesitant to walk away fearing it may just keep drawing power.

anyway, does anyone know if there are any updates or tsb's that address this? anyone having lock up issues?

'13 gtr switzer ult street edition
'14 cherokee trailhawk
'15 m4
rutiger is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 42 (permalink) Old 12-18-2012, 07:14 PM
Senior Member
 
2012srt's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: New Castle, IN
Posts: 255
Thanks: 15
Thanked 25 Times in 24 Posts
Not sure.. But I use my I phone to stream music to the radio and sometimes I have to push the power on the head unit and turn it back on for it to play sound..
2012srt is offline  
post #3 of 42 (permalink) Old 12-18-2012, 08:51 PM
The Traveler
 
Mongoose9400's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dallas, TX
Posts: 5,254
Thanks: 477
Thanked 676 Times in 522 Posts
Mine has done this twice to me. It seemed to happen when my phone was connected Bluetooth and streaming audio and then I switch the source. After changing the source is when it locked up. Everything worked just no sound. The fix was to shut the Jeep down and let the radio fully boot up, showing the Jeep logo on the nav screen. While driving and pressing the power button the radio just goes in a standby mode.

Unless it happens more often I haven't been too concerned yet. Just a minor annoyance. One time it happened when I was on a long haul highway trip. I dislike stopping for no reason. I had to find an exit to pull off and shut the Jeep down for a few minutes. No way in hell I was going to drive countless hours without tunes.

Check here for latest TSB: I don't think there is one for the Nav unit in the SRT8
http://www.wk2jeeps.com/wk2_tsb.htm

Zac
2012 WK2 SRT8 Mineral Gray | BT Catch Can | BT Underhood Goodies | Painted Engine Bay | Bwoody CAI | Custom Washer Setup | Shaved Jeep/Color Matched Liftgate Brow| Chrome Delete | Debadge-ReBadged | 5% Tint All Around | 78% Windshield Tint | Passport 9500ix | TLS Rear Fogs | 5k HID Fogs | 6k LED Running Lights | 8k Bi-Xenon | 6K LED Plate Lights | 6k Interior LED Swap | Borla ATAK | WK1 Borla Reso Swap | Matching eBrake Pedal | Trinity | Modified DS 93 Tune
SOLD 2007 Silver Jeep SRT8


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by Mongoose9400; 12-18-2012 at 08:58 PM.
Mongoose9400 is offline  
post #4 of 42 (permalink) Old 12-19-2012, 05:43 AM
Senior Member
 
SHIFTN's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wisconsin / Illinois
Posts: 134
Thanks: 4
Thanked 17 Times in 13 Posts
Garage
This has happened a few times over the last month, where the sound goes out whether on the radio or using the nav routing. Service dept said they did an update, but on the way home the sound went out while listening to music. I pulled over, turned off/on again, but still didnt kick the sound back on again until i left it parked for a few hours and came back to it and it worked. Driving in dead silence sucks.


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
SHIFTN is offline  
post #5 of 42 (permalink) Old 12-19-2012, 09:28 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: May 2006
Location: WA
Posts: 405
Thanks: 0
Thanked 29 Times in 22 Posts
thanks guys. seems i'm not alone in this. and yes, it's funny how it seems to die specifically when i have a hour or more drive ahead of me. so i can either drive in silence or pull over, shut down, and go get coffee and pray it comes back on.
rutiger is offline  
post #6 of 42 (permalink) Old 12-19-2012, 09:52 AM
Daily Driver..........
 
gerd35's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Northern Virginia
Posts: 1,822
Thanks: 138
Thanked 278 Times in 201 Posts
mine seems to do it only when its freezing cold out in the morning and im just turning it on.

2007 Silver GCSRT8 / 426 / Inertia Port and Polish Intake / Kooks LT Headers / Arrington 85mm TB / 4" Bwoody CAI / Magnaflow Catback / Bwoody Endlinks / Rear Addco / Eibach Pro Kit / QA1's / Jet 180 / Paramount Trans / ATI Flexplate / Dominator TC / R1 D|S Rotors + Hawk pads / Nitto 420s / Zex 100 N20 / LED Interior / HID Lows and Fogs / Tuned by Diablotoona
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


YOU TUBE :
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

PB: 11.72@114.88 with stock motor
gerd35 is offline  
post #7 of 42 (permalink) Old 12-19-2012, 01:58 PM
The Traveler
 
Mongoose9400's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dallas, TX
Posts: 5,254
Thanks: 477
Thanked 676 Times in 522 Posts
I guess another solution would just be to pull the fuse for the radio. The radio just needs to fully boot/power on with the Jeep logo to reset when it happens. But, usually just a couple minutes with the Jeep off works too.
Mongoose9400 is offline  
post #8 of 42 (permalink) Old 12-19-2012, 02:11 PM
Senior Member
 
2012srt's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: New Castle, IN
Posts: 255
Thanks: 15
Thanked 25 Times in 24 Posts
When mine had this happen all I did was power the radio off by pressing the volume button and sound was restored. Havent had it completly freeze up yet
2012srt is offline  
post #9 of 42 (permalink) Old 12-20-2012, 05:24 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 29
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mine keeps doing it too guys. WTF seriously.

There is no hunting like the hunting of man, and those who have hunted armed men long enough and liked it, never care for anything else thereafter.
Ernest Hemingway
2012SRT-8 is offline  
post #10 of 42 (permalink) Old 12-20-2012, 05:41 PM
The Traveler
 
Mongoose9400's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dallas, TX
Posts: 5,254
Thanks: 477
Thanked 676 Times in 522 Posts
Quote:
Originally Posted by 2012SRT-8 View Post
Mine keeps doing it too guys. WTF seriously.
If yours has constant issues I'd have warranty fix it. It's possible the head unit, or amp is having issues. In my case its only been twice in 20k miles of driving, so I'm not concerned.


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Mongoose9400 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Cherokee SRT8 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone add Sirius to a headunit without one? Frosty_Power WK1 Audio/Video/Nav/UConnect/Electronics 6 01-18-2012 09:20 PM
does the rec headunit have iPod connection gonzos08csrt4 WK1 Audio/Video/Nav/UConnect/Electronics 2 05-10-2010 03:42 PM
2008 Headunit experts in here miclightning WK1 Audio/Video/Nav/UConnect/Electronics 12 12-31-2008 05:06 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome